Zin in een onvergetelijke zomer? Meld je aan!

De GWT is op zoek naar jou!

GWT staat voor Grote Witte Tent. We zijn al 60 jaar kerk- en recreatiewerk aan het organiseren in Luxemburg. Elk jaar zijn in dit mooie land duizenden Nederlanders en Vlamingen op vakantie. Voor hen organiseer jij samen met je team kerkdiensten, kinder- en tienerclubs, droppings, kampvuur, sporttoernooien en nog veel meer!

Iets voor jou?

Wij zoeken enthousiaste jongeren tussen de 18 en de 28. Ben jij een echte, gezellige teamplayer? Een aanpakker die graag lekker bezig is met het organiseren van activiteiten en het vermaken van gasten in zijn vakantie? Je hoeft geen superchristen of dropping-koning te zijn, iedereen en ieders talent is welkom bij de Grote Witte Tent. Zolang je maar niet gesteld bent op uitslapen… 😀

Waarom?

GWT teamleden zijn enthousiaste mensen die zich graag verder willen ontwikkelen. Je bent niet bang voor verschillende activiteiten op 1 dag en je kan snel schakelen van een kleuter naar volwassenen. Je staat er nooit alleen voor, je doet alles samen met je team en helpt elkaar waar nodig. Je zoekt naar manieren om je geloof handen en voeten te geven. En daarom investeer je in goede contacten met je gasten.

Van ons krijg je:

– Een onvergetelijke ervaring van 2 weken teamwork in Dillingen – Luxemburg

– De mogelijkheid om studiepunten te behalen voor sommige opleidingen (vraag dit ff na bij je opleiding!)

– Een plek waarin je mensen uit diverse kerkstromingen ontmoet

– Een trainingsweekend waarin je jouw team leert kennen, het programma voorbereidt en getraind wordt voor het werk.

Veelgestelde vragen

Moet je christen zijn om mee te mogen met de GWT?

De GWT is een christelijke organisatie. Toch vinden we het niet erg als je nog zoekend naar wat geloof voor jou betekent. Wel vragen we van je het geloof en alle christelijke activiteiten te respecteren en respectvol om te gaan met iedereen die je tegenkomt.

Bij de GWT zijn er verschillende momenten waarop je je geloof kunt verdiepen. Zo heb je elke dag een dagopening met je team en een avondsluiting met campinggasten.

Moet ik een andere taal kunnen spreken om mee te kunnen met de GWT?

Nee, dat hoeft niet! Je gasten komen eigenlijk allemaal uit Nederland of Vlaanderen. Mocht er nu toch een anderstalige bezoeker komen is er altijd wel een mede-teamlid die een woordje over de grens spreekt. Zo vul je elkaar aan!

Ik heb niet zoveel met kinderwerk, is de GWT dan wel iets voor mij?

Jazeker! Bij de GWT organiseer je samen met je team activiteiten voor alle leeftijden. En omdat je in een team werkt worden jullie taken verdeeld. Werk je liever met tieners? Geen probleem! Of zijn volwassenen meer jouw specialiteit? Dat kan! In je team verdeel je zelf alle taken onderling en kan iedereen doen waar hij/zij goed in is.  Een mooi stukje teamwork!

Wat is de minimum en maximumleeftijd voor een teamlid?

Als je in de zomer tijdens je GWT periode18 jaar of ouder bent kun je mee in een GWT team. Wanneer er tijdens de zomer nog plek is in een team maken we soms een uitzondering voor een 17-jarige. Als je hier meer over wil weten kun je contact opnemen met onze teamledenwerver Lianne. Je vindt haar gegevens als je even naar onder scrollt op deze pagina.

De maximumleeftijd voor een GWT teamlid is 28 jaar. In de praktijk zien we dat de meeste teamleden tussen de 18 en 25 jaar zijn. Maar belangrijker dan je leeftijd vinden we dat je gelijkwaardig met elkaar kan samenwerken.

Ik twijfel of ik 1 of 2 weken meega. Wat raden jullie mij aan?

Voorop gesteld: je mag 1 week mee in een team. En ook dan heb je een onvergetelijke ervaring. Maar als je het ultieme GWT gevoel wil ervaren en meer tijd wil hebben om een band op te bouwen met je mede-teamleden en campinggasten dan is twee weken wel een aanrader. En ook leuk: heb je in je eerste week een toffe activiteit gedaan kun je die in je tweede week nog een keer doen. En niet onbelangrijk: regent het in week 1 schijnt de zon vast in week 2… 🙂

Moet je zelf kampeerspullen meenemen?

Je hoeft niet zelf een tent mee te nemen. Bij de GWT zijn slaaptenten aanwezig. En voor teamleden is er een speciale keukentent waar je kunt koken, chillen met je team en je activiteiten voorbereiden. Een soort woonkeuken in tentvorm zeg maar 🙂

Je hoeft dus zelf alleen je persoonlijke spullen zoals kleding, spullen voor persoonlijke verzorging en slaapspullen mee te nemen. Op het trainingsweekeinde hoor je hier meer over.

Hoe zit het met allergieën en diëten?

We vinden het fijn om te weten als je allergieën hebt of een dieet volgt. Op het aanmeldformulier vind je ruimte om dit aan te geven. 

Je bent met je team zelf verantwoordelijk voor jullie maaltijden. Tijdens het trainingsweekeinde ga je met je team overleggen over wat en hoe jullie eten en wie er kookt. Wanneer je specifieke wensen hebt kan het handig zijn als je een van de koks van je team wordt.

Heb je vragen?

appen / Bellen

App of bel gerust even met Lianne, zij is onze teamledenwerver. Haar telefoonnummer is: 06-40936795

mailen

Mailen kan natuurlijk ook: Lianne leest en beantwoordt dit mailadres: teamleden@grotewittetent.nl

Oud teamleden

hoe hebben zij de GWT ervaren?

Jan van Houwelingen

teamlid 2015-2020

“Bij de GWT heb ik heel veel lol gehad, maar ik ben er ook echt gegroeid. Toen ik voor het eerst meeging was ik nog vrij verlegen en hield ik mij op de achtergrond. Bij de GWT is dat echt veranderd en ben ik zelfverzekerder geworden”.

Jenne Minnema

teamlid 2004-2009

“De GWT heeft een speciaal plekje veroverd in mijn hart omdat het een plek is waar je de ruimte krijgt nieuwe dingen te leren, zowel over jezelf en anderen, maar ook hoe je praktische zaken aanpakt en omgaat met teleurstellingen. Dus echt van harte aanbevolen!”

Zin in een onvergetelijke zomer? Meld je aan!