Hoe ziet een dag van een teamlid eruit?

Teamleden bij de Grote Witte Tent zijn bijzondere mensen. Je zet je twee weken in voor een mooie tijd voor de campinggasten. Daarnaast verdiep je je geloof en leer je veel over werken in een team!
Maar hoe ziet een gemiddelde GWT dag eruit?

’s Ochtends om half 8 druk je het alarm van je telefoon uit en rol je vanuit je luchtbed je kleren in. Terwijl je de slaap uit je ogen wrijft loop je de tent in en gaat samen met je team ontbijten. Het leuke aan teamwerk is dat sommigen altijd meteen heel erg wakker zijn, en anderen eerst 2 liter koffie naar binnen moeten werken voordat ze aanspreekbaar zijn. 

Na het ontbijt duik je met je team de Bijbel in tijdens de dagopening. Het kan zomaar gebeuren dat je een verrassende kant ontdekt van een mede-teamlid.

Daarna is het vlug opfrissen, tandenpoetsen en douchen om vervolgens de tent klaar te zetten voor de eerste activiteiten: de kinder- en tienerclub en het koffie-uurtje voor de volwassenen om 11 uur. Terwijl de ouders een kopje koffie pakken bij het koffieuurtje, een krantje lezen en een spelletje spelen, ga jij met de tieners allemaal spellen en activiteiten doen. Bij mooi weer doen we wel eens levend Stratego in het bos en bij slecht weer halen we wel eens Weerwolven uit de kast. Bij de kinderclub gaan we knutselen en doen we ook vaak spelletjes, van een waterestafette tot aan lampionnen maken voor de lampionnenoptocht. Van jong tot oud is geen ochtend hetzelfde bij de GWT, en voor jou als teamlid zeker niet!

’s Middags is er open tent, waarbij campinggasten in de tent komen om spelletjes te spelen, knutselen, sporten of gewoon voor een bakkie koffie en een gesprekje. De Grote Witte Tent is graag de ontmoetingsplaats tussen onze gasten. Ondertussen zijn je teamgenoten ook bezig. En dat is niet gek, want er is altijd genoeg te doen. Er moet boodschappen gedaan worden voor het eten, er is altijd wel wat op te ruimen, en vaak wordt de avondactiviteit alvast klaargezet. Op maandag ga je over de camping over om bingokaarten te verkopen. Er zijn altijd genoeg voorbereiding te treffen!

De avond begint met het bedtijdverhaaltje. Gek uitgedost als welk typetje we dan ook maar voer jij met een mede-teamlid een maf toneelstukje op bij het gele toiletgebouw. Voor de allerjongste kinderen is het een leuke afsluiting van hun dag. Vanaf 8 uur zijn er de avondactiviteiten en het vermaak voor het hele gezin. En of je nou een kampvuur, volleybaltoernooi, bingo, dropping, bonte avond of een escaperoom organiseert, als teamlid heb je vaak minstens net zo grote lol als je gasten. De avond eindigt met een christelijke avondafsluiter. Een van de teamleden deelt iets persoonlijks of leest een mooi verhaal voor, daarna gaan we zingen. Het is een mooie manier om samen met onze gasten en God de dag af te sluiten.

Als alle gasten van het veld af zijn is het tijd voor je team. Oftewel, tijd om de frituur aan te zwengelen en even wat “frituurfruit” op tafel te gooien. Maar dat heb je dan ook wel verdiend!

Niet alle dagen verlopen hetzelfde. Woensdagmiddag en avond is de tent gesloten en dat geeft je de kans om aan teambuilding te doen buiten het GWT terrein. Op zaterdag zijn er alleen avondprogramma’s en op zondag is er ‘s ochtends een kerkdienst en ‘s avonds verzorg je met je teamleden de sing in. Bij de kerkdienst is er een scala aan taken te doen, dus mocht je eens uit willen proberen wat het is om koster, oppas, parkeerwacht, geluidstechnicus of gastheer/vrouw te zijn: grijp je kans!

Wat zijn GWTeamleden voor mensen?

Gastvrij

Onze gasten staan op één voor jou. Je vind het leuk om ze gastvrij te ontvangen en ze een fijne tijd te bezorgen. Je bent vriendelijk en behulpzaam en vind het leuk om een band op te bouwen met de bezoekers.

Teamplayer

Het GWT werk doe je niet alleen. Je bent een echte teamplayer die oog heeft voor je mede-teamleden en actief meewerkt aan een goede sfeer in het team. Gewoon door wie je bent en wat je kan!

Aanpakker

Teamlid zijn bij de GWT doe je niet van 9 tot 5 en dat vind jij niet erg. Naast het organiseren van alle activiteiten run je ook met je team het huishouden: zelf koken, boodschappen doen, schoonmaken en af en toe een wasje in de wasmachine op de camping. Kortom: je houdt niet van uitslapen!

Gelovig?

De GWT is een christelijke organisatie. Toch vinden we het niet erg als je nog zoekend naar wat geloof voor jou betekent. Wel vragen we van je het geloof en alle christelijke activiteiten te respecteren en respectvol om te gaan met iedereen die je tegenkomt.

Vraag

Dit klinkt goed, maar ik heb toch nog een vraag!

Ik geef me op!